2011. június 28., kedd
A meghámozott krumpli tárolása
Ha krumplit szeretnénk meghámozni már jóval a főzés vagy sütés előtt,akkor ezt nyugodtan megtehetjük,mert nem barnul meg ha hideg vizet öntünk rá.Ha esetleg maradt a meghámozott nyers krumpliból,akkor eltehetjük másnapig.Szintén öntünk rá hideg vizet,hogy teljesen ellepje,és betesszük a hűtőbe.
2011. június 25., szombat
2011. június 11., szombat
Csokis pehelykeksz
Hozzávalók :
12 dkg margarin
14 dkg porcukor
2 db tojás
24 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
16 dkg kukoricapehely
10 dkg étcsokoládé
kevés tej
A vajat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a tojást,majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet .Vegyítsük el benne a kukoricapelyhet,és az apróra vágott csokoládét..Ha túl sűrű lenne a tészta,adjuk hozzá kevés tejet.A sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanállal halmokat rakunk..Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
2011. június 5., vasárnap
Jeges -Narancsos Kefírkrém
Hozzávalók.
7 dkg liszt
8 dkg porcukor
3 dl kefír
1 csipet só
1/2 narancs reszelt héja
2-3 evőkanál narancslé
1,3 dl tejszín
1 evőkanál vaníliás cukor
Öntet:
20 dkg étcsokoládé
1,2 dl tej
1 kávés kanál kakaó
1 kávés kanál nescafé















