videók innen
2011. szeptember 19., hétfő
2011. szeptember 18., vasárnap
Gyümölcskenyér
Tészta hozzávalói :
3 db egész tojás
20 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
10 dkg darabolt dió
2,5 dl tej
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 marék mazsola
2-3 db nagy barack /befőtt/
Kemény habbá verjük a három tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a tojássárgát.Belekeverjük a darabolt diót, mazsolát,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.A sütőporral elkevert lisztet,is kanalanként keverjük hozzá.Végül a felkockázott barackot.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tésztát.Lassú tűznél sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
Pudingos barackos kavart süti.
Tészta hozzávalói :
2 db egész tojás
+1 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
8 dkg darált dió
2.5 dl tej
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
Töltelék hozzávalói:
1 cs.vanília pudingpor
5-6 evőkanál cukor
5 dl tej
1 kis pohár tejföl
1 tojás fehérje
Először a pudingot készítsük el,a már megszokott módon.,majd hagyjuk hogy teljesen kihűljön.A míg a puding hűl,elkészítjük a tésztát.
Kemény habbá verjük a két tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a 3 tojássárgát.Belekeverjük a darált diót,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.Végül a sütőporral elkevert lisztet .
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,a feldarabolt barackot,és a kemény habbá vert 1 db tojás fehérjét
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tészta felét.Erre ráadagoljuk a tölteléket.Majd a tetejét befedjük a tészta másik felével.Lassú tűznél sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük,a tésztát,hogy megsült-e.Teljesen kihűtjük,és a hűtőben pihentetjük,néhány órát.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral,de csokimázzal is bevonhatjuk..
2 db egész tojás
+1 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
8 dkg darált dió
2.5 dl tej
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
Töltelék hozzávalói:
1 cs.vanília pudingpor
5-6 evőkanál cukor
5 dl tej
1 kis pohár tejföl
1 tojás fehérje
Először a pudingot készítsük el,a már megszokott módon.,majd hagyjuk hogy teljesen kihűljön.A míg a puding hűl,elkészítjük a tésztát.
Kemény habbá verjük a két tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a 3 tojássárgát.Belekeverjük a darált diót,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.Végül a sütőporral elkevert lisztet .
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,a feldarabolt barackot,és a kemény habbá vert 1 db tojás fehérjét
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tészta felét.Erre ráadagoljuk a tölteléket.Majd a tetejét befedjük a tészta másik felével.Lassú tűznél sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük,a tésztát,hogy megsült-e.Teljesen kihűtjük,és a hűtőben pihentetjük,néhány órát.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral,de csokimázzal is bevonhatjuk..
2011. szeptember 10., szombat
Kapor télire
A kaprot megtisztítjuk,és alaposan megmossuk
Apróra összevágjuk.
Fóliába csomagoljuk.
Majd jól zárható dobozba rakjuk.
A szárát sem dobjuk ki.Alaposan mossuk meg azt is.
Kis adagokba kössük össze és rakjuk a dobozba.A kapor szár télen felhasználható tök főzelékbe,- levesbe.Talán jobb lesz így ,mert én nem nagyon szeretem ha sok kapor levél kerül bele.
Apróra összevágjuk.
Fóliába csomagoljuk.
Majd jól zárható dobozba rakjuk.
A szárát sem dobjuk ki.Alaposan mossuk meg azt is.
Kis adagokba kössük össze és rakjuk a dobozba.A kapor szár télen felhasználható tök főzelékbe,- levesbe.Talán jobb lesz így ,mert én nem nagyon szeretem ha sok kapor levél kerül bele.
Karalábé leves
Hozzávalók
2-3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 db karalábé
néhány szál petrezselyem
csipetnyi piros paprika
csipetnyi bors
csipetnyi tárkony
delikát
2 db virsli
Az olajban 10 percig pároljuk a karalábét.Rászórjuk a lisztet,és pár percig pirítjuk.Hozzáadjuk a piros paprikát,és felengedjük vízzel.Beletesszük a petrezselymet,a borsot,a tárkonyt,és a delikátot.Lassú tűzön addig főzzük,amíg a karalábé megpuhul.Ekkor tesszük hozzá a felkarikázott virslit.Ezzel is főzzük még pár percig.
Tálaláskor kavarhatunk bele tejföltis.,de tejföl nélkül is nagyon finom.
Zabpehely keksz
Hozzávalók :
15 dkg margarin
15 dkg apró szemű zabpehely
10 dkg zsemlemorzsa
1 teáskanál sütőpor
15 dkg cukor
10 dkg tejföl
10 dkg étcsokoládé
2 marék mazsola
5 dkg natúr joghurt
1 dl tej
A margarint felolvasztjuk,belekeverjük a zabpelyhet,és kihűtjük.Hozzáadjuk a tejet, zsemlemorzsát,a cukrot,a tejfölt, a darabolt étcsokoládé és végül a sütőport..Teáskanállal kis halmokat rakunk a sütőpapírral bélelt tepsibe,és előmelegített sütőben néhány perc alatt megsütjük.
2011. szeptember 5., hétfő
2011. szeptember 4., vasárnap
Nyári élmények... - emlékek....
Manikűr Vivinek.--Imádta,nagyon hogy megnöveszthette a körmét,és szép manikűrt is csinált a nővére.













































