2009. szeptember 27., vasárnap

Hús leves - Rántott csirke burgonyapürével, és Puffancs

Hús leves - Rántott csirke burgonyapürével, és Puffancs


2009. szeptember 26., szombat

Köménymag leves



Hozzávalók :
4-5 kanál olaj
3 kanál liszt
1 evőkanál köménymag /egész/
1 mokkás kanál őrölt köménymag
piros paprika,só
pirított zsemle,vagy kenyér kocka
vagy levesgyöngy


Az olajból és a lisztből zsemle színű rántást készítünk.Megszórjuk paprikával,és felengedjük vízzel.Hozzáadjuk az őrölt és az egész köménymagot/amit a teatojásban teszünk a levesbe/.KB fél óráig főzzük,addig kissé besűrűsödik a leve is.
Pirított zsemlével/kenyérrel,vagy levesgyönggyel tálaljuk.

2009. szeptember 25., péntek

2009. szeptember 24., csütörtök

Tojásos lecsó

Tojásos lecsó .Ezt nem lehet megunni !!!!




Hozzávalók:
1 kg paprika
4 db paradicsom
2 fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 kanál fűszer paprika
kevés víz
só vagy delikát
esetleg kolbász,vagy virsli
6-7 tojás,
A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk.A hagymát felkockázzuk.A szalonnát felszeleteljük,és kisütjük.A kisült szalonnát kiszedjük.A szalonna zsírban megpároljuk a hagymát,beleszórjuk a fűszerpaprikát,majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot.Kevés vizet öntünk alá,ízesítjük és lassú tűzön puhára pároljuk fedő alatt.Ha már puha ,akkor a fedőt levesszük,és kissé sütjük,míg a felesleges víz el nem párolog belőle.Ezután ráöntjük a felvert tojást,és készre sütjük

2009. szeptember 20., vasárnap

Mérleg


A sütemények tökéletes elkészítéséhez elengedhetetlen egy pontos és megbízható mérleg.

Nem ázik el a tészta.


Ha almás tésztát sütök,az alsó lapot megszórom búzadarával.Felszívja az alma levét,/ami esetleg benne maradt/és nem ázik el a tészta.

Toros káposzta



Hozzávalók :1,5 kg savanyú apró káposzta
1 kg sertés hús
2 nagy fej vörös hagyma
bors delikát vagy só
A káposztát megmossuk,és puhára főzzük,és leszűrjük.Ha még mindig túl savanyú akkor egyszer még át lehet mosni.Kinyomkodjuk belőle a vizet,és félre tesszük
A húst felkockázzuk,és kevés vízben feltesszük főni.Ha már majdnem teljesen megfőtt,adunk hozzá olajat,vagy zsírt.Hagyjuk kicsit sülni,majd hozzáadjuk a hagymát,és ezzel is sütjük ,pároljuk,míg a hagyma meg nem puhul.Ekkor rászórjuk a pirospaprikát,.Végül beletesszük a káposztát,és alaposan összekeverjük.Lassú tűzön,gyakori kevergetés mellett összepároljuk az egészet.


Almás szelet 2




Hozzávalók :
45 dkg liszt
30 dkg margarin
10 dkg cukor
1/2 cs sütőpor
2 tojás
Töltelék :2 kg alma
cukor,és fahéj

Az almát megpucoljuk,és lereszeljük.Hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat./Meg lehet egy kissé párolni az almát./
A hozzávalókat összegyúrjuk,és 1 órát pihentetjük a hűtőben.Aztán két részre osztjuk,és kinyújtjuk.Az egyik lapot beletesszük a tepsibe.Villával megszurkáljuk,és megszórjuk búzadarával,/felszívja az alma levét,és nem ázik el a tészta./rásimítjuk az almát,majd ráhelyezzük a másik lapot. Ezt is megszurkáljuk villával és megsütjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.

2009. szeptember 18., péntek

Patrick Swayze EMLÉKÉRE.


A Dirty Dancing volt a kedvencem.Nagyon-nagyon sokszor láttam,és még sokszor meg fogom nézni,mert ezt nem lehet megunni.
Kár hogy mindig a jók mennek el !!!!!!!
Emléke örökké élni fog.!!!!!

2009. szeptember 12., szombat

2009. szeptember 8., kedd

2009. szeptember 6., vasárnap

Egy ujabb megtisztelő dij!!!!

Ezt a gyönyörű díjat Bogi-tól kaptam!!!
Nagyon köszönöm,hogy gondolt rám!!!KÖSZÖNÖM !!!!!


Szabályok:

1. Tedd ki a díjat a blogodba.
2. Linkeld be azt, akitől kaptad a díjat.
3. Jelölj legalább 7 blogot.
4. Hagyj üzenetet a díjazottjaidnál

Csongi konyhája
Jutka
Gyöngyi
Edit
DUENDE
Palacsintás királylány
DEBIGABI /Vegyes saláta

2009. szeptember 5., szombat

Limonádé !!!


Ezt a Díjat Bogi-tól kaptam. NAGYON-NAGYON KÖSZÖNÖM!!!!

A játékszabály a következő:

1. Tedd ki a díjat a blogodra.
2. Linkeld be azt, akitől kaptad a díjat.
3. Nézz szét az ismerőseid között, találj ötöt, akiknek szeretnéd ezt a díjat odaadni.
4. Hagyj üzenetet a díjazottjaidnál.
5. Írd ki a blogodra, hogy kiknek küldted el a díjat.

Öt Blogot kell kiválasztanom,ahová tovább küldöm!!!De sokkal több van akinek szívesen elküldeném!!!De ez a szabály.Megpróbálom a lehetetlent!

Akiknek átadom:
Lekvároskukta
Katakonyha
Belly
Garffyka
Macikonyha
......És még sokan mások!!!!

2009. szeptember 3., csütörtök

Meggy leves és Zöldséges-sajtos penne

Meggy leves és Zöldséges-sajtos penne


2009. szeptember 1., kedd

Panírozott hagymakarika és Sült burgonya

Panírozott hagymakarika és Sült burgonya




Hozzávalók
:4 nagy fej hagyma
tojás
liszt
delikát
bors

A hagymát megtisztítjuk,és felkarikázzuk,majd kicsit sózzuk,és borsozzuk.így csomómentes lesz.
Egyenként belemártjuk a hagymakarikákat,és forró olajban kisütjük.