2009. július 7., kedd

Mákos-barackos Balaton szelet





Hozzávalók a tésztához:
......................
20 dkg Rama margarin
25 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 tojás
35 dkg liszt
1 cs sütőpor
25 dkg cukrozott mák

A tepsi kikenéséhez 2 dkg Rama margarin


Töltelék :
...........
2 nagy doboz barack befőtt /2x 480 gr/
1 cs vanília puding
5 dl tej
5 evőkanál cukor
25 dkg tehéntúró
15 dkg Rama margarin

Csokoládé máz
..............
15 dkg étcsokoládé
5 dkg tejcsokoládé
7 dkg Rama margarin


A puha margarint a cukorral és a vaníliával habosra keverjük,majd egyesével beledolgozzuk a tojásokat.A lisztet a sütőporral összeforgatjuk,és a margarinhoz adjuk.Egy nagy tepsit /38x34 cm/margarinnal kikenünk,a tészta felét egy nedves késsel elsimítjuk benne.,A tészta másik felébe belekeverjük a cukrozott mákot,és rákenjük a világos tésztára.A barackot lecsöpögtetjük majd 1/2 cm vastagra felszeleteljük,és rárakjuk a nyers tésztára.Előmelegített sütőben közepes lángon kisütjük.A pudingporta szokásos módon megfőzzük,és teljesen kihűtjük.Ha kihűlt,hozzáadjuk a villával áttört túrót.A puha margarint habosra keverjük,és hozzáadjuk a túrókrémhez.A kihűlt tésztára kenjük,és 1 órára hideg helyre tesszük.

A mázhoz valókat gőz fölött felolvasztjuk,és a túrókrém tetejére simítjuk,és villával hullámokat rajzoljunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print