Szép nagy és puha lesz a grízgaluska.
Hozzávaló:
búzadara
tojás
A tojást kettéválasztjuk.A fehérjét kemény habbá verjük.Belekeverjük a búzadarát.Annyit hogy még kicsit lágy legyen a massza.Kicsit állni hagyjuk.Hozzákeverjük a tojás sárgáját .Beleszaggatjuk a levesbe,vagy külön kifőzzük sós,vagy delikáttal ízesített vízben.Újraforrástól számított 5-6 perc után levesszük a tűzről,és lefedve hagyjuk.Szépen megdagadnak a galuskák.
Epres vaníliakrémes pite
-
Tésztához:
- 1 tojás
- 80 gr cukor
- 1 vaníliás cukor
- 80 ml olaj
- 220 gr liszt
- 1 zacskó sütőpor
Vaníliakrém:
- 3 dl tej
...
4 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése