Hozzávalók:
1 1/2 kg Egész csirke,vagy
csirkecomb
vagy csirkeszárny
2 fej hagyma
piros paprika
delikát
olaj
margarin vagy vaj
víz
A vajat és az olajat egy lábasban felhevítjük,a hagymát kockára vágjuk,és üvegesre pároljuk benne.A tűzről levéve .beleszórjuk a pirospaprikát,néhány másodpercre visszatesszük.Ismét lehúzzuk,és belerakjuk a megtisztított,és megmosott húst.Megfűszerezzük,és felengedjük vízzel,hogy éppen ellepje.Lassú tűzön puhára főzzük.Esetleg ha nagyon elfő a víz róla ,akkor pótolhatjuk.Amikor puha,akkor 1 kanál réteslisztet elkavarunk benne.Pár percig főzzük.Így kicsit sűrűbb lesz a zaftja.
Szilvás rácsos sütemény
-
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl tej, 1 késhegynyi
szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag vanília cukor, 2...
6 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése