Hozzávalók:
75 dkg krumpli
35 dkg liszt
1 tojás
só,
bors
20 dkg juhtúró
3 dl tejföl
20 dkg füstölt szalonna
A krumplit a reszelő legkisebb lyukán lereszeljük.A turmix gépben kicsit még pépesítjük.Kissé kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük a lisztet. A tészta ne legyen se lágy, se kemény.
A szalonnát apróra felkockázzuk,és megsütjük. Sós vizet forralunk, és beleszaggatjuk a galuskát.Amikor feljönnek a galuskák a víz felszínére, még 2 -3 percig főzzük. Ezt a mennyiséget több adagra osztva főzzük ki.
Ezután hozzáadjuk a szalonnát és a zsírját.Kicsit hagyjuk hűlni. A juhtúrót összekeverjük a langyos tésztával.
Szilvás rácsos sütemény
-
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl tej, 1 késhegynyi
szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag vanília cukor, 2...
6 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése