Hozzávalók .
50 dkg darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma
2 dl paradicsompüré
csipet szerecsendió
15 dkg liszt
2db padlizsán
5 dkg reszelt sajt
1 nagy fej vörös hagyma
1,5 dl olaj
só
fekete bors
1/2 dl olajban aranysárgára pároljuk az apróra vágott
hagymát,és sóval borssal ízesítjük.Ezután hozzáadjuk a
darált húst,és a zúzott fokhagymát.10-15 percig
pároljuk,majd ráöntjük a paradicsompürét.hozzáadjuk a
szerecsendiót,és még 20 percig főzzük.A 1,5 cm vastag
szeletekre vágott meghámozott padlizsánt besózzuk,lisztben
megforgatjuk,és a forró olajban /1 dl/ kisütjük.A hús
egyik felét tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk,rárakjuk a
sült padlizsánt,és befedjük a hús másik felével.Reszelt
sajttal megszórjuk,és előmelegített sütőben kb:30 percig
sütjük.
A hozzávalókat több rétegre elosztva is rakhatjuk.
1 megjegyzés:
Nagyon imádom a padlizsánt !!!!Így nagyon szuper lehet
Megjegyzés küldése