Hozzávalók :
1/2 kg lencse
2-3 db burgonya
2 db babérlevél
vagy
őrölt babérlevél
virsli,füstölt kolbász
1/2 dl olaj
3-4 kanál liszt
só,bors fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
kicsi fej vöröshagyma
2 dl tej
A lencsét előző este beáztatjuk.fel tesszük főni.Ízesítjük babérlevéllel,sóval borssal ,zúzott fokhagymával,és reszelt vöröshagymával.Mikor már majdnem teljesen megpuhult,hozzáadjuk a krumplit,a virslit,és a füstölt kolbászt,és készre főzzük.A z olajból és lisztből világos rántást készítünk,és felengedjük a tejjel Csomómentesre keverjük,és a levesbe öntjük folyamatos kevergetés mellett.Újraforrásig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése