Hozzávalók :
50 dkg rétesliszt
2,5 dl tej
5 dkg cukor
2 dkg éleszt
3 cs vaníliás cukor
1 csipet só
1 csipet reszelt citromhéj
9 dkg margarin
1 db tojás
5 db alma
10 dkg mazsola
4 teáskanál őrölt fahéj
olaj a sütemény megkenéséhez
margarin a tepsi kikenéséhez
A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral,2 evőkanál langyos tejjel,valamint 1 evőkanálliszttel ,és meleg helyen hagyjuk megkelni.A többi lisztet,és cukrot tegyük egy tálba,és adjunk hozzá 1 csomag vaníliás cukrot,sót,és a citromhéjat.5 dkg vajat olvasszunk meg és hagyjuk kihűlni,majd adjuk hozzá a liszthez a megkelt élesztővel együtt.A maradék tejet is öntsük hozzá.Az egészet gyúrjuk össze,és letakarva,langyos helyen hagyjuk kelni.Az almákat hámozzuk meg,és durvára reszeljük le.A mazsolát mossuk meg,és csepegtessük le.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát,7 mm vastagságúra.A maradék vajat olvasszuk fel,és kenjük a tésztára.Osszuk el rajta az almát.és szórjuk meg a 2 csomag vaníliás cukorral,fahéjjal,valamint a mazsolával.A tésztát csavarjuk fel,és vágjuk 3 cm vastag szeletekre.Rakjuk a margarinnal kikent tepsibe ,és kenjük meg a tészta tetejét olajjal.15 percig hagyjuk kelni.Előmelegített sütőben sütjük.kb:20 percig
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése