Ma még elkészítem az elmaradhatatlan sárga túrót,amit a Mamától /anyósomtól/ tanultam.Azelőtt soha nem ettem ilyet,de nagyon ízlett,és én is minden húsvétkor megcsinálom.
Hozzávalók:1l tej,10 tojás,1-2 kanál cukor,Fahéj,esetleg mazsola.
A tojásokat alaposan felverjük.A tejet felforraljuk,beletesszük a cukrot,és fahéjat.
Állandó kavargatás mellett,belecsorgatjuk a tojást.5-10 percig forraljuk,lassú tűzön,amíg össze nem áll a massza.Aztán beleöntjük egy vászon kendőbe,gombóc alakúra formáljuk,és jó szorosan összekötjük.Hűvös helyen felakasztjuk,hogy kicsöpögjön a leve.Aztán hűtőbe tesszük.Felszeleteljük,úgy rakjuk a hidegtálra,a többi finomság mellé.
Most kint lesz egész éjszaka az erkélyen,és remélem hogy teljesen kicsöpög belőle a felesleges lé,és nagyon szép márványos,és megfelelő keménységű lesz,hogy szépen lehessen szeletelni.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
2 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése