Hozzávalók a tésztához :
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
4 tojás sárgája
Töltelék :
2 cs. vanília puding,
6 dl tej
6 evőkanál cukor
40 dkg tejföl
4 tojás fehérje
kávés kanál fahéj
50-60dkg alma,/megtisztított/
3 kanál cukor a karamelizáláshoz.
+ 2 db alma felszeletelve
A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk.A margarint elmorzsoljuk benne,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a citromlét,a tojássárgát,és összeállítjuk a tésztát.Két részre osztjuk,és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük,30 percig.
Közben elkészítjük a krémet
A meghámozott és felkockázott almát karamelizáljuk,hozzáadjuk a fahéjat,és kihűtjük
A 2 csomag pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a felkockázott,karamelizált ,kihűtött almát és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Az egyik tésztacipót kinyújtjuk,és a margarinnal kikent tepsibe helyezzük.Erre rásimítjuk a a krémet,és befedjük a másik tésztalappal.A tetejét megkenjük tojással.Mérsékelten meleg sütőben,kb 40 percig sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni.majd néhány órára hűtőbe tesszük.
Jó tanács.:
1.,A tésztával elég nehéz dolgozni,mert ragad ,és törik.Ha több lisztet adunk hozzá akkor sütés után száraz lesz.Két sütőpapír közzé téve könnyebb kinyújtani.
2.,Főzzük meg először a pudingot,karamelizáljuk meg az almát ,és amíg hűl addig összeállítjuk a tésztát.
2 megjegyzés:
Ezt még nem sütöttem így,pudingosan- de nagyon fini lehet!
Nagyon finom,és azért is jó mert kevés almával is el lehet készíteni,ha nincs elég alma egy hagyományos almás sütihez,
Megjegyzés küldése