Tészta:
45 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 cs sütőpor,
1 cs vanília,
3 tojás sárgája,
3 kanál tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk,és fél órát hűtőben pihentetjük.Ezután kinyújtjuk fél centi vastagra,és kiszaggatjuk linzerszaggatóval,vagy a kosárkaformával.Belerakjuk a formába,és megtöltjük a krémmel,és a tetejét a tésztából kiszaggatott különböző formákkal díszítjük.Közepesen meleg sütőben,lassú tűznél aranybarnára sütjük.
Töltelék:1 cs. vanília puding,
3 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg tejföl
25-30dkg őszibarack,
vagy 1/2 doboz konzerv barack
2 tojás fehérje
A pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a lecsöpögtetett meggyet ,és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Szilvás rácsos sütemény
-
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl tej, 1 késhegynyi
szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag vanília cukor, 2...
6 napja
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése