Hozzávalók
50 dkg liszt
20 dkg méz
15 dkg porcukor
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál szagfűszeg
1/2 mokkás kanál gyömbér
1 db tojás
1/2 cs sütőpor
mokkás kanál szódabikarbóna
Az összes hozzávalót összegyúrjuk.,Alufóliába csomagolva,1/2 órát hűtőben pihentetjük.Nyújtáskor,egy-egy kis darabot vegyünk ki ,a többit hagyjuk a hűtőben,mert ha az egészet kivesszük,akkor nagyon meglágyul, ragadni fog.,és nehéz lesz vele dolgozni .Különböző figurákat szaggatunk belőle.Margarinnal kikent,vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben,10-15 perc alatt megsütjük.Ha kihűlt,figurákat mázzal díszítjük.
Máz
1 /nagy/ tojás fehérje
15 dkg porcukor
teáskanál citromlé
teáskanál étkezési keményítő
A tojás fehérjét nagyon keményre verjük fel,apránként adjuk hozzá a porcukrot,az étkezési keményítőt,és a citromlét,miközben folyamatosan verjük a habverővel.Nájlon zacskóba kanalazzuk.Nagyon kicsi lyukat vágunk a zacskó csücskére,így nagyon szép vékonyan fog jönni,és könnyű lesz vele díszíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése