A
Kosárka tésztája ugyan az,mint a már megszokott és hagyományos,lekváros-mákosé,vagy lekváros-diósé,de a töltelék,egy finom gyümölcsös pudingos krém,ami a
Meggyes tejfölös süti tölteléke.
Hozzávalók
45 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 cs sütőpor,
1 cs vanília,
3 tojás sárgája,
3 kanál tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk,és fél órát hűtőben pihentetjük.Ezután kinyújtjuk fél centi vastagra,és kiszaggatjuk linzerszaggatóval,vagy a kosárkaformával.Belerakjuk a formába,és megtöltjük a krémmel,és a tetejét a tésztából kiszaggatott különböző formákkal díszítjük.Közepesen meleg sütőben,lassú tűznél aranybarnára sütjük.
Töltelék :
1cs. puncs puding,
3dl tej
3evőkanál cukor
20 dkg tejföl
20-30dkg magozott meggy
2 tojás fehérje
A pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a lecsöpögtetett meggyet ,és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése