Hozzávalók :
2 db barna laphoz.:
25 dkg liszt
8 dkg zsír
5 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
1 tojás
1 mokkás kanál szódabikarbóna
1 mokkáskanál sütőpor
1-2 kanál tej szükség szerint
A hozzávalókat összegyúrjuk,és 1 órára hűtőbe tesszük.Aztán kétfelé osztjuk,és kinyújtjuk.Nem túl forró sütőben sütjük.Vigyázzunk,mert elég vékony a tészta,és hamar sül.A nyújtás,és a kinyújtott tészta mozgatása kissé nehéz,mivel puha,és könnyen szakad..Ezért sokkal egyszerűbb,ha egyből a sütőlemezen vagy a tepsi hátoldalán nyújtjuk ki.
Hozzávalók a piskóta laphoz:
8 tojás
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
20 dkg liszt
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a tojások sárgáját.Végül Fokozatosan belekeverjük a porcukor,a liszt és a sütőpor keverékét.Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük..Teljesen kihűtjük.
Krém :
1 cs puncs pudingpor
4 dl tej
20 dkg cukor
25 dkg Rama margarin
A hozzávalókból sűrű sima krémet főzünk. Kihűtjük majd hozzáadjuk a margarint,és habosra keverjük.
A barna lapok meglocsolásához 1/2 dl rum, vagy rum aroma.
Csokimáz :
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
3 kanál víz
Gőz fölött olvasztjuk meg .Egyenletesen rákenjük a tészta tetejére.
Rétegezés:Legalulra kerül az egyik barna lap.Meglocsoljuk a rumaroma felével.Erre kenjük a puncskrém felét.A krémre helyezzük a piskótalapot.A piskótára kerül a puncskrém másik fele.Végül a másik barna lap,amit szintén meglocsolunk a rumaroma másik felével
Az összerakott tésztát,letakarva,hűtőbe tesszük legalább 1 órára.Erre azért van szükség,mert így a csokimáz nem fog lefolyni,hanem hamar rádermed a tetejére.
Ha már kellőképpen lehűlt a tészta akkor rákerülhet a csokimáz.
2 megjegyzés:
Juuuj, de jol nez ki! hol talalhatom meg a receptet?
Ez naygon jól néz ki!!!
A receptet is tedd fel, légyszi!
Megjegyzés küldése