Hozzávalók .
30 dkg puha vaj
27.5 dkg +2 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só
40 csepp rum aroma
5 db tojás
37,5 dkg liszt
1 csapott teáskanál sütőpor
3 + 3 evőkanál tej
2 dkg kakaópor
10+20 dkg étcsokoládé
/minimum 50% -os kakaó tartalmú/
2 teáskanál olaj
vaj a forma kikenéséhez
A kuglófformát kivajazzuk. A10 dkg csokit darabokra tördeljük.A vajat a tálba tesszük,majd a robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük.Apránként belevegyítjük a 27,5 dkg cukrot,a vaníliás cukrot,a sót,és a rumaromát..Addig keverjük,amíg krémes nem lesz.Egyenként hozzáadjuk a tojásokat,és mindegyikkel külön-külön kikeverjük.A lisztet és a sütőport egy tálba szitáljuk habverővel jól összevegyítjük.Alacsony fokozaton a 3 evőkanál tejjel felváltva adagolva , belekeverjük a krémbe.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A tésztát két egyforma részre osztjuk.Az egyik adagot a kuglófformába kanalazzuk,és elsimítjuk.A másik adagba belekeverjük a kakaóport,a 2 dkg cukrot,3 evőkanál tejet,és a 10 dkg összetördelt csokit.A sötét masszát a világosra borítjuk,és egy villával kissé összekeverjük,hogy márványos legyen.Kb 25 perc alatt megsütjük,majd 2 órán keresztül hűlni hagyjuk
A mázhoz,gőz fölött,kis lángon megolvasztjuk a 20 dkg csokit.és belekeverjük az olajat.Simára keverjük.Vigyázzunk ,nehogy felforrjon.Az olvasztott csokoládét a kuglófra öntjük,egyenletesen eloszlatjuk rajta,aztán hagyjuk megdermedni..
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése