Hozzávalók :
5 db csemege kukorica
5 dkg vaj
1 evőkanál liszt
1L zöldség leves
só
frissen őrölt bors
1,5 dl tejszín
Húsgombóchoz:
40 dkg darált csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 tojás
1 kiskanál fűszerpaprika
só,őrölt bors
kiskanál cukor
1 csokor petrezselyem
8 dl zöldség leves
A kukoricaszemeket olvasztott vajon 5-6 percig pároljuk.Egy evőkanállal félreteszünk belőle.Megszórjuk a liszttel,összekeverjük,és felöntjük a zöldséglevessel.Ha felforrt,lassú tűzön addig főzzük,amíg a kukorica megpuhul.Majd hozzáadjuk a tejszínt,és újból felforraljuk.Lehúzzuk a tűzről,és pépesre turmixoljuk.Sóval,és borssal ízesítjük.
A darált húst összekeverjük a zúzott fokhagymával,a tojással ,fűszerpaprikával,petrezselyemmel,sóval borssal.Vizes kézzel diónyi gombócokat gyúrunk belőle,és a forrásban lévő zöldséglevesben,lassú tűznél megfőzzük.A levest tányérokra szedjük,megszórjuk aprított petrezselyemmel,és s félretett kukoricaszemekkel.
Ha a leves túl sűrű lenne,önthetünk hozzá,egy kevéset a forró zöldséglevesből,amiben a gombócok főttek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése