Hozzávalók :1,5 kg sertéskaraj
vagy csontos tarja
3 evőkanál fehér szemes bors
5 evőkanál mustár
15 dkg méz
1 dl brandy
1 kis fej káposzta
1 db piros színű paprika
1 lila hagyma
2 evőkanál fehér borecet
5 evőkanál olaj
só
őrölt fehér bors
díszítéshez zöld fűszerek
Ha ezt a húsételt szeretnénk elkészíteni,akkor előre kell dolgozni,mivel a húsnak a páclében kell állnia 1-2 napig
A húst a csont mentén éles késsel hosszában mélyen bevágjuk . A szemes borsot durvára törjük,majd összekeverjük a mustárral a mézzel és a brandyvel.A pác 3/4 részével alaposan bedörzsöljük a húst,és lefedve a hűtőben 1-2 napig érleljük.A maradék páclét is a hűtőbe tesszük.
A húst kivesszük ,minden oldalát megsózzuk ,és a csonttal lefelé a tepsibe fektetjük.Előmelegített sütőben ,150 fokon kb.3 órán át sütjük,közben a pecsenyezsírral gyakran locsolgatjuk.Szükség esetén vizet öntünk alá Miután megsült,a csontot eltávolítjuk
Mártás :A maradék páclevet a pecsenyezsírhoz adjuk és felforraljuk.
Felforralunk kb.1 l sós vizet.Közben a káposztát és a paprikát csíkokra metéljük,majd leforrázzuk a vízzel,Lecsöpögtetjük ,és a vizet alaposan kinyomkodjuk belőle.A hagymát finomra aprítjuk
.
Öntet :Az ecetet összekeverjük az olajjal ,és sózzuk borsozzuk
.
Végül a káposztát és a paprikát összekeverjük a hagymával,és elvegyítjük az öntettel.A sültet felszeleteljük,zöld fűszerekkel díszítjük,és meglocsoljuk kevés mártással.A káposztasalátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése