2012. április 28., szombat

Karfiol krémleves




   50 dkg karfiol
    1 nagy burgonya
    1 fej vöröshagyma
    1/2 dl tej
    2 dl g tejszín
    1 evőkanál margarin
     1 evőkanál olaj
    1 evőkanál  liszt
    1 gerezd fokhagyma
    2 db leveskocka
    só,
    bors,
    1 csipet szerecsendió,
    1/2  kanál mustár,
     2 csipet  bazsalikom,
    1 csipet tárkony,

Elkészítés
A  margarin és az olaj keverékéhez, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és a
zúzott fokhagymát. Beletesszük a karfiolt és a burgonyát, majd
 felöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat. Puhára  megfőzzük.Ezután kézi mixerrel pépesítjük.
  Fokozatosan hozzáadjuk a tejszínnel és a tejjel elkevert
 lisztet. Még egyszer felforraljuk, közben sóval, borssal, szerecsendióval ,bazsalikommal,és tárkonnyal
ízesítjük.
Levesgyönggyel,vagy  pirított zsemlekockával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print