50 dkg karfiol
1 nagy burgonya
1 fej vöröshagyma
1/2 dl tej
2 dl g tejszín
1 evőkanál margarin
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
2 db leveskocka
só,
bors,
1 csipet szerecsendió,
1/2 kanál mustár,
2 csipet bazsalikom,
1 csipet tárkony,
Elkészítés
A margarin és az olaj keverékéhez, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát és a
zúzott fokhagymát. Beletesszük a karfiolt és a burgonyát, majd
felöntjük vízzel és hozzáadjuk a leveskockákat. Puhára megfőzzük.Ezután kézi mixerrel pépesítjük.
Fokozatosan hozzáadjuk a tejszínnel és a tejjel elkevert
lisztet. Még egyszer felforraljuk, közben sóval, borssal, szerecsendióval ,bazsalikommal,és tárkonnyal
ízesítjük.
Levesgyönggyel,vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése