2009. március 22., vasárnap

Szalagos fánk



Hozzávalók :
50 dkg liszt,
3 dl tej,
4 dkg élesztő,
5 dkg porcukor,
6 dkg olvasztott vaj,
3 db tojássárga,
3-4 kanál rum.
/Ha éppen nincs  rum,azt nyugodtan ki lehet hagyni/
A sütéshez:olaj.A díszítéshez:baracklekvár,porcukor.

Az élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával,
az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,míg szép sima lesz
Letakarva megkelesztjük.Ha megkelt akkor ujjnyi vastagságúra nyújtjuk,és kiszaggatjuk.
A közepét egy kicsit elvékonyítjuk,vagyis kis lyukat csinálunk bele.Ismét letakarjuk ,
és kelesztjük.Forró olajban kisütjük.Tálaláskor meghintjük porcukorral,és közepébe lekvárt teszünk.
.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print