2009. március 23., hétfő

Mézes zserbó




 


Tészta :50 dkg liszt,
           10 dkg margarin,
           15 dkg porcukor,
           1 kávéskanál szódabikarbóna,
           2 tojás,
           4 evőkanál olvasztott méz,
           4 evőkanál tej.
Jól gyúrható tésztát készítünk.
4-5 egyenlő részre osztjuk,és kissé pihentetjük,majd kinyújtjuk és sütjük.
Töltelék .3 tojás sárgájából,3 kanál cukorral,1 cs vaníliával,3 kanálliszttel,
5-6 dl tejjel,sűrű sima pépet főzünk,és kihűtjük.20 dkg margarint vagy vajat,20 dkg porcukrot,
3-4 evőkanál rumot,Jó habosra keverjünk,és hozzáadjuk a kihűlt péphez.Alaposan kikavarjuk,
hogy jó habos legyen.Megtöltjük a lapokat,és a tetejét csokimázzal vonjuk be

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print