Régóta készülök,hogy vadast csináljak Viviennek,de eddig nem nagyon volt sem időm ,sem kedvem hozzá.De ma végre elkészítettem.Nagyon ízlett neki.Délben,és délután is evett belőle egy-egy tányérral.Majdnem minden falatnál megdicsérte,hogy milyen isteni finom.
Hozzávalók :
Pörkölthöz
1/2 kg pulyka apró hús
hagyma ,piros paprika
delikát
Mártáshoz
sárgarépa
petrezselyem
zeller
karalábé
babérlevél
1 kanál zsír
2 kanál cukor
só
2 kanál mustár
Habaráshoz:
2 kanál liszt,2 dl tejföl,1 dl tejszín
A pulyka húsból pörköltet készítünk.Majd egy kanál zsíron barnára pirítok egy kávéskanál. cukrot és ezen megpároljuk az apróra vágott zöldséget. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet és puhára pároljuk a zöldségeket.. Áttörjük/,turmixolhatjuk/ majd mustárral és sóval ízesítjük. A pürét a pörköltbe keverjük, és behabarjuk a liszt,a tejföl,és a tejszín keverékével.A tésztát sós olajos vízben megfőzzük ,és azzal tálaljuk.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
1 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése