2010. május 1., szombat

Pulyka apróhús vadasan szarvacska tésztával

Régóta készülök,hogy vadast csináljak Viviennek,de eddig nem nagyon volt sem időm ,sem kedvem hozzá.De ma végre elkészítettem.Nagyon ízlett neki.Délben,és délután is evett belőle egy-egy tányérral.Majdnem minden falatnál megdicsérte,hogy milyen isteni finom.


                                                                 Hozzávalók :
                                                                  Pörkölthöz
                                                         1/2 kg pulyka apró hús
                                                        hagyma ,piros paprika
                                                                   delikát

                                                                Mártáshoz
                                                                 sárgarépa
                                                                petrezselyem
                                                                    zeller
                                                                  karalábé
                                                                 babérlevél
                                                                1 kanál zsír
                                                               2 kanál cukor
                                                                      só
                                                                2 kanál mustár

                                                                Habaráshoz:
                                                      2 kanál liszt,2 dl tejföl,1 dl tejszín 

                                                  
A pulyka húsból pörköltet készítünk.Majd  egy kanál zsíron barnára pirítok egy kávéskanál. cukrot és ezen megpároljuk az apróra vágott zöldséget. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Beletesszük a babérlevelet és puhára pároljuk a zöldségeket.. Áttörjük/,turmixolhatjuk/  majd mustárral és sóval ízesítjük. A pürét a pörköltbe keverjük, és behabarjuk a liszt,a tejföl,és a tejszín keverékével.A tésztát sós olajos vízben megfőzzük ,és azzal tálaljuk.                                                    

                                                        

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print