2009. március 23., hétfő

Zserbó szelet



                                                                            Hozzávalók .
                                                                            35 dkg liszt,
                                                                              1 tojás,
                                                                            5 dkg cukor,
                                                                          20 dkg margarin,
                                                                                1 dl tej,
                                                                           csipet sütőpor.

Töltelék .Barack lekvár,és 20 dkg darált dió,amit 15 dkg cukorral ízesítünk.

Az élesztőt,langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk.A liszthez hozzáadjuk a megkelt élesztőt,
a cukrot a tojást,,a sütőport,a margarint, és jól összegyúrjuk.3 részre osztjuk,és kinyújtjuk..A zsírozott,
lisztezett tepsibe lerakjuk az első lapot,megkenjük barack lekvárral,és megszórjuk a cukrozott dióval.
Erre ismét egy lapot teszünk,és ezt is megkenjük,majd megszórjuk dióval.A harmadik lapot úgy tesszük rá,
hogy a tészta széleit betakarja.1 órát kelesztjük,,lassú tűznél sütjük ,addig amíg szép arany barna lesz .
Tetejét csokimázzal vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print