2009. augusztus 29., szombat

Tarhonyás lecsó




Hozzávalók:
1 kg paprika
4 db paradicsom
2 fej hagyma
15 dkg füstölt szalonna
1 kanál fűszer paprika
kevés víz
só vagy delikát
esetleg kolbász,vagy virsli
1 bögre tarhonya


A paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk.A hagymát felkockázzuk.A szalonnát felszeleteljük,és kisütjük.A kisült szalonnát kiszedjük.A szalonna zsírban megpároljuk a hagymát,beleszórjuk a fűszerpaprikát,majd a feldarabolt paprikát és paradicsomot.Kevés vizet öntünk alá,ízesítjük és lassú tűzön puhára pároljuk fedő alatt.Ha már puha ,akkor a fedőt levesszük,és kissé sütjük..

A megpárolt,és kissé megsütött zöldségekre ráöntjük a tarhonyát/előtte kicsit megpiríthatjuk/,és két pohár vízzel felengedjük,és lassú tűzön főzzük. .Ha már félig megfőtt,akkor levesszük a tűzről,és fedő alatt készre pároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print