2011. január 1., szombat

Lencse leves



                                          Hozzávalók :
                                        1/2 kg lencse
                                     2-3 db burgonya
                                      2 db babérlevél
                                                vagy
                                       őrölt babérlevél
                                     virsli,füstölt kolbász
                                             1/2 dl olaj
                                         3-4 kanál liszt
                                   só,bors fűszerpaprika
                                     2 gerezd fokhagyma
                                    kicsi fej vöröshagyma
                                              2 dl tej

A lencsét előző este beáztatjuk.fel tesszük főni.Ízesítjük babérlevéllel,sóval borssal ,zúzott fokhagymával,és reszelt vöröshagymával.Mikor már majdnem teljesen megpuhult,hozzáadjuk a krumplit,a virslit,és a füstölt kolbászt,és készre főzzük.A z olajból és lisztből világos rántást készítünk,és felengedjük a tejjel Csomómentesre keverjük,és a levesbe öntjük folyamatos kevergetés mellett.Újraforrásig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print