2011. április 25., hétfő

Kukoricapelyhes keksz



Hozzávalók :

6 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 db tojás
12 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
8 dkg kukoricapehely
10 dkg mazsola
kevés tej
zsiradék a tepsi kikenéséhez

A vajat a cukorral habosra keverjük.Hozzáadjuk a tojást,majd fokozatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet .Vegyítsük el benne a kukoricapelyhet,és a mazsolát.Ha túl sűrű lenne a tészta,adjuk hozzá kevés tejet.A kizsírozott tepsibe kiskanállal halmokat rakunk,és a tetejüket kissé elsimítjuk.Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.

Apróra vágott aszalt gyümölcsöt is adhatunk hozzá. A tésztába keverhetünk szezámmagot,lenmagot,csírát,kókuszreszeléket,darált diót,vagy reszelt almát .

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print