2012. január 18., szerda

Tárkonyos zöldség ragu leves

                          
                                              Hozzávalók :

                                          50 dkg csirkehús
                                           2 db   fehérrépa
                                              3 sárgarépa
                                         15 dkg zöldborsó
                                         1 kisebb karalábé
                                            30 dkg gomba
                                    1/2 csomag petrezselyem
                                  1 közepes fej vöröshagyma
                                           4 evőkanál liszt
                                               3 dl tejföl
                                                    só
                                                  bors
                                         3 teáskanál tárkony
                                            3 evőkanál olaj
                                                ételízesítő

A zöldségeket megtisztítjuk és felaprítjuk, a répát és a petrezselymet felkarikázzuk.A csirkehúst  kockákra vágjuk,megmossuk, lecsepegtetjük.Egy fazékban megmelegítjük az olajat és beletesszük a felkockázott csirkehúst.. Addig pirítjuk, amíg a hús  kifehéredik, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. A húst és a zöldségeket megszórjuk ételízesítővel, sóval és a borssal, és alaposan megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, alaposan átforgatjuk, majd felöntjük vízzel. Puhára főzzük a zöldségeket és a húst, majd a végén tejföllel behabarjuk, és tárkonnyal, petrezselyemmel ízesítjük a levest. 

Jó tanács:A tejfölt először keverjük ki néhány kanál meleg levessel,és csak ezután öntsük a leveshez.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Guszta leves!:)
Éppen a napokban vettem tárkonyt, mert nem volt itthon... El fogom készíteni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print