2015. május 28., csütörtök

Húsvéti nyuszipogácsa.





Recept

Hozzávalók

40 dkg liszt
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
2 teáskanál só
20 dkg tejföl
60 ml víz
4 dkg Rama
1 db tojás


Elkészítés

1.A Ramát, és a vizet egy kis lábaskában összemelegítjük, de nem főzzük.Langyosra hűtjük.Beletesszük az élesztőt,és a cukrot .Langyos helyen felfuttatjuk,majd hozzáadjuk a liszthez a tejföllel,tojással sóval együtt.Szép fényes, lágy tésztát dagasztunk.  Ha lágy nagyon a tészta akkor lisztezni kell, ha sűrű, akkor egy kis folyadékot, vizet kell hozzáadni.
2.Duplájára kelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk és 16 egyenlő részre osztjuk. Kb 6 dkg-os pici cipócskákat formálunk, mintha zsemlét gömbölyítenénk, csak oválisabbra hagyjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és konyhai, vagy bármilyen ollóval kis füleket vágunk. Ezután a szemeket rakhatjuk ki, pl.: szemes borsból.
3.Tojással lekenjük és még pihentetjük kicsit, amíg a sütő felmelegszik. Forró sütőben addig sütjük, amíg szép barna színű nem lesz.
 az eredeti recept és a kép ITT


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print