2010. július 31., szombat

"Frankfurti leves"-savanyú káposztából,sonkával


Hozzávalók:1kg savanyú káposzta
2-3 szem krumpli,
3 sárgarépa,
2 petrezselyem,
kicsi fej vörös hagyma
babérlevél,
mokkás kanál őrölt köménymag,
delikát vagy só,
bors.
30 dkg sonka
Rántás:1 1/2 dl olaj,3 kanál liszt,fűszer paprika.

A káposztát kicsit átmossuk,úgy hogy a savanykás íze azért megmaradjon,majd feltesszük főni,a felkockázott sonkával együtt.A krumplit,a zöldségeket,összevágjuk.A hagymát apróra kockázzuk,vagy lereszeljük.Ha káposzta már félig megfőtt,hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, az őrölt köményt,a borsot,és a delikátot,vagy sót is. ,és mikor már a zöldség is puhult,akkor beletesszük a krumplit is.Amikor már minden hozzávaló nagyon jó puha,akkor legvégül rántást öntjük bele,és felfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print