2010. július 11., vasárnap

Vaníliás - meggyes - kókuszos házikó



Hozzávalók a TÉSZTÁHOZ:
55 dkg liszt
2 csapott kiskanál sütőpor
20 dkg kristálycukor
20 dkg Rama margarin
1 tojás
1 kis pohár/15 dkg/ tejföl

TÖLTELÉKHEZ :
kb.1,5 kg meggy
/fagyasztott vagy befőtt is lehet
KÓKUSZ KRÉMHEZ:
2 cs vanília puding
10 kanál cukor
8 dl tej
1 cs habfixáló
2 evőkanál kókuszreszelék
10 dkg Rama margarin

A tésztához a lisztet a sütőporral,és a cukorral összeforgatjuk,majd a hideg margarint elmorzsoljuk benne.Ezután a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.Vastag hengerré formáljuk,és 15 egyforma részre vágjuk.Egyenként folpackba csomagoljuk,és berakjuk a hűtőbe 1 órára.
Ezalatt megtisztítjuk a és kimagozzuk a meggyet.,ha fagyasztottból készítjük,akkor felengedjük és lecsöpögtetjük.,ha befőttből csináljuk ,akkor leszűrjük,és lecsöpögtetjük.
Alaposan belisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk a tésztákat,kb.30x10 cm-es téglalapokra.A felénk eső oldalát végigrakjuk a meggyel /kb:14-15 db fér el rajta/,majd szorosan fölcsavarjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.Először 5 hengert rakunk szorosan egymás mellé,aztán 4-et,3-mat ,2-őt ,1-et.Kissé egymáshoz nyomkodjuk,hogy süléskor egybe keljenek,és összeragadjanak.Előmelegített sütőben sütjük,és teljesen kihűtjük.Amíg hűl addig elkészítjük a a krémet.
A pudingot megfőzzük és kihűtjük.Hozzákeverjük a kókuszreszeléket,a margarint,és a habfixálót.Legalulra kerül az öt tekercsből készült lap.Erre kókuszhabot simítunk,és ráhelyezzük a négy tekercses lapot .Így tovább amíg el nem fogy az összes.A maradék krémet a "házikó"tetejére simítjuk.Esetleg cserép alakú mintát formázhatunk rá,forró vízbe mártott kanállal.Jól lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print