2010. november 5., péntek

Máglyarakás


....


1 kis fonott kalács
1/2 l tej
1 citrom reszelt héja
és leve
2 cs vanília
5 db tojás
kb: 20 dkg cukor
80 dkg alma
mokkás kanál fahéj
20 dkg barack lekvár
Egy közepes méretű tepsit margarinnal kikenünk.
A kalácsot vékony szeletekre vágjuk,és egy mély tálba rakjuk.A tejet a vaníliával,és a reszelt citromhéjjal felforraljuk.Ráöntjük a kalácsra,és félretesszük,amíg teljesen magába szívja a tejet.A tojások sárgáját 8 dkg cukorral habosra keverjük,és ráborítjuk a kalácsra,és óvatosan beleforgatjuk.A kikent tepsibe rakjuk,szorosan egymás mellé.
Az almát meghámozzuk,és szeletekre,vagy kockára vágjuk.A citrom levével,és 4 dkg cukorral lassú tűzön megpároljuk.Rásimítjuk a kalácsra,és hagyjuk kihűlni.Ha meghűlt,akkor megkenjük 10 dkg baracklekvárral.Előmelegített sütőben,kb20-25 percig sütjük.
A tojások fehérjét,a maradék 8 dkg cukorral,csipet sóval kemény habbá verjük.Hozzákeverünk 10 dkg baracklekvárt,és ráhalmozzuk az alma tetejére.Nem kell rásimítani,had legyen hepehupás.Megszórjuk porcukorral,és visszatesszük a sütőbe,kb 10 percre.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezt én is imádom.Mi mindenre jó az alma!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print