2010. december 12., vasárnap

Kosárka - Vanílía pudingos barackos krémmel

Tészta:
45 dkg liszt,
25 dkg margarin,
12 dkg cukor,
1 cs sütőpor,
1 cs vanília,
3 tojás sárgája,
3 kanál tejföl.
A hozzávalókat összegyúrjuk,és fél órát hűtőben pihentetjük.Ezután kinyújtjuk fél centi vastagra,és kiszaggatjuk linzerszaggatóval,vagy a kosárkaformával.Belerakjuk a formába,és megtöltjük a krémmel,és a tetejét a tésztából kiszaggatott különböző formákkal díszítjük.Közepesen meleg sütőben,lassú tűznél aranybarnára sütjük.

Töltelék:1 cs. vanília puding,
3 dl tej
3 evőkanál cukor
20 dkg tejföl
25-30dkg őszibarack,
vagy 1/2 doboz konzerv barack
2 tojás fehérje
A  pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a lecsöpögtetett  meggyet ,és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print