2010. december 4., szombat

Zöldség krémleves


Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 fehérrépa
1 kisebb karalábé
1 kisebb zeller
1 krumpli
2dl főzőtejszín
reszelt sajt
delikát
bors
őrölt babérlevél
őrölt szerencsendió
kevés olaj

Megpucoljuk a zöldségeket, felkockázzuk .Az apróra vágott vöröshagymát , olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Belerakjuk a feldarabolt zöldségeket.és 15 percig pároljuk.. Felöntjük vízzel. Delikáttal borssal,szerecsendióval,babérlevéllel,ízesítjük.Amikor már kb félig megpuhult a zöldség,hozzáadjuk a krumplit, addig főzzük, míg mindegyik zöldség teljesen puha nem lesz.A zöldségből 1-2 kanállal félreteszünk,a díszítéshez.
Mikor a zöldségek megpuhultak, levesszük a levest a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni.Botmixerrel vagy turmix géppel pépesítjük , és visszatesszük a a tűzre. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, és azzal is összeforraljuk.Tálaláskor a félretett zöldségekkel  ,petrezselyemmel díszítjük,és pirított zsemlekockát adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print