2010. december 12., vasárnap

Kosárka - Puncs pudingos meggyes töltelékkel


A Kosárka tésztája ugyan az,mint a már megszokott és hagyományos,lekváros-mákosé,vagy lekváros-diósé,de a töltelék,egy finom gyümölcsös pudingos krém,ami a Meggyes tejfölös süti tölteléke.

                                                                   Hozzávalók
                                                                   45 dkg liszt,
                                                                25 dkg margarin,
                                                                  12 dkg cukor,
                                                                   1 cs sütőpor,
                                                                     1 cs vanília,
                                                                  3 tojás sárgája,
                                                                   3 kanál tejföl.
 A hozzávalókat összegyúrjuk,és fél órát hűtőben pihentetjük.Ezután kinyújtjuk fél centi vastagra,és kiszaggatjuk linzerszaggatóval,vagy a kosárkaformával.Belerakjuk a formába,és megtöltjük a krémmel,és a tetejét a tésztából kiszaggatott különböző formákkal díszítjük.Közepesen meleg sütőben,lassú tűznél aranybarnára sütjük.




Töltelék :
  1cs. puncs puding,
  3dl tej
  3evőkanál cukor
  20 dkg tejföl
  20-30dkg magozott meggy
  2 tojás fehérje

A  pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a lecsöpögtetett  meggyet ,és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print