2011. március 6., vasárnap

Almás csiga



                                                              
                                                             Hozzávalók :
                                                         50 dkg rétesliszt
                                                             2,5 dl tej
                                                           5 dkg cukor
                                                           2 dkg éleszt
                                                       3 cs vaníliás cukor
                                                           1 csipet só
                                                  1 csipet reszelt citromhéj
                                                        9 dkg margarin
                                                           1 db tojás
                                                           5 db alma
                                                       10 dkg mazsola
                                                    4 teáskanál őrölt fahéj
                                              olaj a sütemény megkenéséhez
                                                  margarin a tepsi kikenéséhez

A szétmorzsolt élesztőt keverjük el 1 teáskanál cukorral,2 evőkanál langyos tejjel,valamint 1 evőkanálliszttel ,és meleg helyen hagyjuk megkelni.A  többi lisztet,és cukrot tegyük egy tálba,és adjunk hozzá  1 csomag vaníliás cukrot,sót,és a citromhéjat.5 dkg vajat olvasszunk meg és hagyjuk kihűlni,majd adjuk hozzá a liszthez a megkelt élesztővel együtt.A maradék tejet is öntsük hozzá.Az egészet gyúrjuk össze,és letakarva,langyos helyen hagyjuk kelni.Az almákat hámozzuk meg,és durvára reszeljük le.A mazsolát mossuk meg,és csepegtessük le.Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát,7 mm vastagságúra.A maradék vajat olvasszuk fel,és kenjük a tésztára.Osszuk el rajta   az almát.és szórjuk meg a 2 csomag vaníliás cukorral,fahéjjal,valamint a mazsolával.A tésztát csavarjuk fel,és vágjuk 3 cm vastag szeletekre.Rakjuk a  margarinnal kikent tepsibe ,és kenjük meg a tészta tetejét olajjal.15 percig hagyjuk kelni.Előmelegített sütőben sütjük.kb:20 percig


   

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print