2011. március 6., vasárnap

Diós rudak



Hozzávalók :
50 dkg liszt
30 dkg Rama margarin
1/2 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
24 dkg cukor
20 dkg darált dió,vagy mogyoró
4 db tojás sárgája
2 kiskanál rum
Csokimázhoz :
10dkg Rama margarin
12 dkg fehér csoki
12 dkg étcsoki
A lisztet átszitáljuk,összekeverjük a sütőporral.Hozzáadjuk a cukrot,a diót, vaníliás cukrot.A margarint elmo9rzsoljuk a liszttel,hozzáadjuk a tojások sárgáját,és a rumot.Gyors mozdulatokkal cipóvá gyúrjuk.Fél órát a hűtőben pihentetjük.A tésztát kisebb darabokra vágjuk,lisztezett deszkán hosszabb rudakat formálunk,és késsel 8 cm -es darabokra vágjuk.Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk.Előmelegített sütőben kb.10-12 percig sütjük,majd kihűtjük.A csokikat külön-külön,5-5 dkg margarinnal,gőz fölött megolvasztjuk.A rudak egyik végét fehér a másik végét étcsokiba mártjuk.Rácsra tesszük,amíg a csoki megszilárdul.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print