2011. december 24., szombat

Mézes kalács


Hozzávalók

75dkg liszt
35 dkg porcukor
2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
3-4 evőkanálé olaj
1 teáskanál kakaó
5 evőkanál méz
2 tojás
5 dkg margarin
fahéj,szegfűszeg

A lisztet ,a porcukrot,a szódabikarbónát,a sütőport,a kakaót,a fahéjat, és a szegfűszeget ,egy nagy tálban összekeverjük.A mézet és a margarint felolvasztjuk,és langyosra hűtjük.Beleöntjük az olajat is.A tojásokat felverjük.
Összeállítjuk a tésztát.Letakarjuk fóliával,és 1 órát szobahőmérsékleten pihentetjük.
Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk,és tetszés szerint kiszaggatjuk.
Közepesen meleg sütőben sütjük.
Mivel a tészta vékony,ezért gyorsan megsül.

Cukormázzal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print