2011. május 15., vasárnap

Csoda tészta







                                               Hozzávalók :
                                         2 db barna laphoz.:

                                             25 dkg liszt
                                              8 dkg zsír
                                         5 dkg porcukor
                                       1 evőkanál kakaó
                                                1 tojás
                              1 mokkás kanál szódabikarbóna
                                   1 mokkáskanál sütőpor
                                  1-2 kanál tej szükség szerint

A hozzávalókat összegyúrjuk,és 1 órára hűtőbe tesszük.Aztán kétfelé osztjuk,és kinyújtjuk.Nem túl forró sütőben sütjük.Vigyázzunk,mert elég vékony a tészta,és hamar sül.A nyújtás,és a kinyújtott tészta mozgatása kissé nehéz,mivel puha,és könnyen szakad..Ezért  sokkal egyszerűbb,ha egyből a  sütőlemezen vagy a tepsi hátoldalán  nyújtjuk ki.


                                    Hozzávalók a piskóta laphoz:

                                                    8 tojás
                                               1 cs sütőpor
                                             20 dkg porcukor
                                                 20 dkg liszt

A  tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a tojások sárgáját.Végül Fokozatosan belekeverjük a porcukor,a liszt és a sütőpor keverékét.Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük..Teljesen kihűtjük.

                                                       Krém :
                                            1 cs puncs pudingpor      
                                                       4 dl tej
                                                  20 dkg cukor
                                           25 dkg Rama margarin
A hozzávalókból sűrű sima krémet főzünk. Kihűtjük majd hozzáadjuk a margarint,és habosra keverjük.
  A barna lapok meglocsolásához 1/2 dl rum, vagy rum aroma.

                                                     Csokimáz :
                                              10 dkg étcsokoládé
                                                 5 dkg margarin
                                                     3 kanál víz
Gőz fölött olvasztjuk meg .Egyenletesen rákenjük a tészta tetejére.

Rétegezés:Legalulra kerül az egyik barna lap.Meglocsoljuk a rumaroma felével.Erre kenjük a puncskrém felét.A krémre helyezzük a piskótalapot.A piskótára kerül a puncskrém másik fele.Végül a másik barna lap,amit szintén meglocsolunk a rumaroma másik felével
Az összerakott tésztát,letakarva,hűtőbe tesszük legalább 1 órára.Erre azért van szükség,mert így a csokimáz nem fog lefolyni,hanem hamar rádermed a tetejére.
Ha már kellőképpen lehűlt a tészta akkor rákerülhet a csokimáz.                               




                                        

2 megjegyzés:

vdaiana írta...

Juuuj, de jol nez ki! hol talalhatom meg a receptet?

brown-eyed girlfriend írta...

Ez naygon jól néz ki!!!
A receptet is tedd fel, légyszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print