2011. szeptember 18., vasárnap

Pudingos barackos kavart süti.

                                                     Tészta    hozzávalói :
                                                        2 db egész tojás
                                                        +1 tojás sárgája
                                                        20 dkg cukor
                                               1 csapott kávéskanál fahéj
                                         1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
                                                       8 dkg darált dió
                                                           2.5 dl tej
                                                         20 dkg liszt
                                                        1 cs sütőpor
                             
                                                    Töltelék hozzávalói:
                                                  1 cs.vanília pudingpor
                                                   5-6 evőkanál cukor
                                                          5 dl tej
                                                    1 kis pohár tejföl
                                                       1 tojás fehérje


Először a pudingot készítsük el,a már megszokott módon.,majd hagyjuk hogy teljesen kihűljön.A míg a puding hűl,elkészítjük a tésztát.
Kemény habbá verjük a két tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a 3 tojássárgát.Belekeverjük a darált diót,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.Végül a sütőporral elkevert lisztet .
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,a feldarabolt barackot,és a kemény habbá vert 1 db tojás fehérjét
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tészta felét.Erre ráadagoljuk a tölteléket.Majd a tetejét befedjük a tészta másik felével.Lassú tűznél sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük,a tésztát,hogy megsült-e.Teljesen kihűtjük,és a hűtőben pihentetjük,néhány órát.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral,de csokimázzal is bevonhatjuk..

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print