Tészta hozzávalói :
2 db egész tojás
+1 tojás sárgája
20 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
8 dkg darált dió
2.5 dl tej
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
Töltelék hozzávalói:
1 cs.vanília pudingpor
5-6 evőkanál cukor
5 dl tej
1 kis pohár tejföl
1 tojás fehérje
Először a pudingot készítsük el,a már megszokott módon.,majd hagyjuk hogy teljesen kihűljön.A míg a puding hűl,elkészítjük a tésztát.
Kemény habbá verjük a két tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a 3 tojássárgát.Belekeverjük a darált diót,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.Végül a sütőporral elkevert lisztet .
A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt,a feldarabolt barackot,és a kemény habbá vert 1 db tojás fehérjét
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tészta felét.Erre ráadagoljuk a tölteléket.Majd a tetejét befedjük a tészta másik felével.Lassú tűznél sütjük.Tűpróbával ellenőrizzük,a tésztát,hogy megsült-e.Teljesen kihűtjük,és a hűtőben pihentetjük,néhány órát.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral,de csokimázzal is bevonhatjuk..
Lazacpástétom házilag füstölt lazaccal
-
Vettem egy szelet lazacot karácsonyra - olyan 20-25 dkg volt -, amiből
krémet készítettem. Hogy ez milyen isteni lett! Az az igazság, hogy a fene
veszi m...
2 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése