Tészta hozzávalói :
3 db egész tojás
20 dkg cukor
1 csapott kávéskanál fahéj
1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
10 dkg darabolt dió
2,5 dl tej
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
2 marék mazsola
2-3 db nagy barack /befőtt/
Kemény habbá verjük a három tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a tojássárgát.Belekeverjük a darabolt diót, mazsolát,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.A sütőporral elkevert lisztet,is kanalanként keverjük hozzá.Végül a felkockázott barackot.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tésztát.Lassú tűznél sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.
2 megjegyzés:
Érdekes, hogy én általában csak karácsony táján sütök gyümölcskenyeret. Pedig jó az máskor is, Te is példa vagy rá!
Nálunk nem igazán van időhöz kötve kaja vagy süti,a húsleves,rántott hús,töltött káposzta,..stb nem csak hétvégén lehet,de ha vasárnap éppen paprikás krumplira vágyunk akkor az van.Bármikor bármit megfőzök,és megsütök,ha megóhajtjuk.Egyedül a diós-mákos bejgli az ami csak karácsonykor készül.
Megjegyzés küldése