Hozzávalók .
3 nagy burgonya
fél fej hagyma
3 kanál olaj
piros paprika
liszt, tej vagy tejföl
1 tojás
füstölt kolbász
petrezselyem
delikát
bors
A krumplit sós vízben puhára főzzük,majd összetörjük.A levét félretesszük.Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát,beletesszük a kolbász felét,pirospaprikát szórunk rá,és felengedjük a krumpli félretett főzőlevével.Ha kevés akkor vízzel pótoljuk.Felfőzzük.Amíg fő,addig elkészítjük a gombócokat.Az áttört krumplit összekeverjük,a tojással,a liszttel,sóval borssal,apróra vágott petrezselyemmel,és a villával összetört kolbászt.Alaposan összedolgozzuk.Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle ,és a forrásba lévő levesben megfőzzük.Ha a gombócok már megfőttek,akkor a tej vagy tejföl és liszt keverékével behabarjuk.Újra felfőzzük.Tálaláskor aprított petrezselyemmel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése