2009. október 26., hétfő

Burgonya gombóc leves


Hozzávalók .
3 nagy burgonya
fél fej hagyma
3 kanál olaj
piros paprika
liszt, tej vagy tejföl
1 tojás
füstölt kolbász
petrezselyem
delikát
bors

A krumplit sós vízben puhára főzzük,majd összetörjük.A levét félretesszük.Az olajon üvegesre pároljuk a hagymát,beletesszük a kolbász felét,pirospaprikát szórunk rá,és felengedjük a krumpli félretett főzőlevével.Ha kevés akkor vízzel pótoljuk.Felfőzzük.Amíg fő,addig elkészítjük a gombócokat.Az áttört krumplit összekeverjük,a tojással,a liszttel,sóval borssal,apróra vágott petrezselyemmel,és a villával összetört kolbászt.Alaposan összedolgozzuk.Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle ,és a forrásba lévő levesben megfőzzük.Ha a gombócok már megfőttek,akkor a tej vagy tejföl és liszt keverékével behabarjuk.Újra felfőzzük.Tálaláskor aprított petrezselyemmel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print