2009. október 10., szombat

Túrós batyu és Diós lekváros kifli és tallér









*Hozzávalók.*.
1kg liszt,
1 Rama margarin,
1/2 liter tej,
2 db tojás,
5 dkg élesztő
,csipet só,
1 evőkanál cukor.

*ELKÉSZÍTÉS*
A margarint felolvasztjuk,hozzáöntjük a tejet,langyosra melegítjük,belemorzsoljuk az élesztőt,
és hozzáadjuk a cukrot.Amikor megkelt hozzáöntjük a liszthez,a két felvert tojással együtt,és a sót.
Ezután már csak össze kell keverni a fakanállal.majd jól átgyúrjuk.Langyos helyen megkelesztjük.Kinyújtjuk,és különböző formákat vágunk belőle.négyzeteket a túrós batyunak,háromszögeket a kiflinek,és köröket a tallérnak.Megtöltjük,mindet,ízlés szerint,majd formázzuk,Tepsibe rakjuk,és hagyjuk letakarva fél órát kelni,Miután megkelt,lekenjük tojással,és kisütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print