2010. május 15., szombat

Répa torta

Hozzávalók .:4 tojás
                   5 evőkanál méz
                   10 dkg Rama margarin
                   20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt /graham liszt/
                   1 kiskanál szódabikarbóna
                   1 mokkás kanál szegfűszeg
                   1,5 mokkás kanál fahéj
                   1 mokkás kanál szerecsendió
                   40 dkg sárgarépa
                   20 dkg dió /fele tisztított mandula is lehet/
                   10-15 dkg mazsola /fele aszalt szilva is lehet/
A forma kikenéséhez margarin

A tojássárgáját a mézzel sűrűre keverjük.A puha margarint hozzáadjuk,és simára keverjük. A lisztet a szódabikarbónával és a fűszerekkel összeforgatjuk,és a margarinos keverékhez adjuk.
A répát megtisztítjuk,lereszeljük,és a durvára vágott dióval /mandulával/ és a mazsolával/földarabolt aszalt szilvával/együtt a az előzőekhez adjuk.A tojásfehérjét kemény habbá verjük,és óvatosan a masszához keverjük.
Egy 26 cm átmérőjű tortaformát margarinnal kikenünk,és a répás diós   keveréket belesimítjuk.Előmelegített sütőben közepes lángon sütjük.Tűpróbával ellenőrizhetjük.Ha nem ragad a tűre a ragacsos massza akkor átsült.A formában hagyjuk kihűlni.Porcukorral megszórva tálaljuk.

Én finom lisztet használtam,és egy mokkáskanál sütőport is tettem bele.,és lekvárral is megkentem a tetejét.
.
                                                          
                                  
                

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print