2010. május 23., vasárnap

Sajtos cukkini rudacskák




Az eredeti recept ITT található

Hozzávalók :
2 saláta cukkini
1 kis pohár natúr joghurt
5-6 evőkanál reszelt parmezán
zsemlemorzsa
só, frissen őrölt bors
1 gerezdfokhagyma
friss, vagy szárított kapor
A cukkínit keresztben elfelezem és hasábokra vágom, besózom és pihentetem negyed órát.
A joghurtba belekeverem a sót, borsot, kaprot, fokhagymát. Külön tálban összekeverem a zsemlemorzsát és a parmezánt. A konyhai papírtörlővel leszárított cukkíni hasábokat belemártom a fűszeres-sajtos joghurtba, majd meghempergetem a sajtos zsemlemorzsába és sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezem úgy, hogy ne érjenek össze. Betolom a 200 fokra előmelegített sütőbe, ott 20-25 perc alatt aranybarnára sülnek. Kívül ropogós, belül puha, a maradék fűszeres-kapros joghurtba mártogatva jó kis nyáresti fingerfood.
Palacsinta tésztánál kicsit sűrűbb masszát készítünk,1 tojásból.1 dl tejből,lisztből.Sóval borssal ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print