2011. szeptember 18., vasárnap

Gyümölcskenyér




                                                    Tészta    hozzávalói :
                                                        3 db egész tojás
                                                        20 dkg cukor
                                               1 csapott kávéskanál fahéj
                                         1 csapott mokkáskanál szegfűszeg
                                                       10 dkg darabolt dió
                                                           2,5 dl tej
                                                         25 dkg liszt
                                                        1 cs sütőpor
                                                      2 marék mazsola
                                           2-3 db nagy barack  /befőtt/
                                                                                 

Kemény habbá verjük a három tojás fehérjét,aztán hozzáadjuk a cukrot,majd a tojássárgát.Belekeverjük a darabolt diót, mazsolát,a fahéjat,és a szegfűszeget, is.Ekkor adjuk hozzá adagolva a tejet.A  sütőporral elkevert lisztet,is kanalanként keverjük hozzá.Végül a felkockázott barackot.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral,és vékonyan megkenjük olajjal.Beleöntjük és egyenletesen .szétkenjük a tésztát.Lassú tűznél sütjük.
Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral.


                                              

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Érdekes, hogy én általában csak karácsony táján sütök gyümölcskenyeret. Pedig jó az máskor is, Te is példa vagy rá!

Anyucika írta...

Nálunk nem igazán van időhöz kötve kaja vagy süti,a húsleves,rántott hús,töltött káposzta,..stb nem csak hétvégén lehet,de ha vasárnap éppen paprikás krumplira vágyunk akkor az van.Bármikor bármit megfőzök,és megsütök,ha megóhajtjuk.Egyedül a diós-mákos bejgli az ami csak karácsonykor készül.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print