Hozzávalók :
1kg liszt
3 kiskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
/ vagy 2 kávéskanál fahéj,2 kávéskanál szegfűszeg /
30 dkg porcukor
30 dkg Rama margarin
2,5 dl méz
3 tojás
A lisztet a szódabikarbónával a fűszerkeverékkel ,és a porcukorral összeforgatjuk..A margarint elmorzsoljuk majd a mézet és a tojásokkal összedolgozzuk.Kinyújtjuk 3 mm vastagra.és különböző figurákat szaggatunk ki belőle..Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk,és közepes lángon 8-10 percig sütjük..Hagyjuk kihűlni..Ezután díszítjük.
Díszítő máz :.Tojásfehérjét porcukorral ,gőz fölött felverünk.Ezt beletesszük nájlon zacskóba,a csücskét picit kivágjuk.csak annyira hogy ceruza hegy vékonyan jöjjön belőle a máz.Így könnyen lehet vele rajzolni.
Gombás kacsamáj (csirkemáj)
-
Ezt a gombás májat szomszédasszonyom szokta csinálni - köszönetem a
receptért -, és nagyon finom. Én most barna csiperkével készítettem, de
mikor van vad...
2 hete
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése