2009. december 12., szombat

Székelykáposzta



Hozzávalók :1 1/2 kg savanyú apró káposzta
1 kg darált sertéshús
1 nagy fej vöröshagyma
1-2 evőkanál piros paprika
delikát,bors,
oregánó,fokhagyma
mokkás kanál majoránna
1 bögre /3 dl/ rizs
olaj

A káposztát puhára főzzük,majd leszűrjük a levét.A rizst,fűszerezzük,és megpároljuk.Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olajban,rászórjuk a piros paprikát.Belekeverjük a darált hús.Fűszerezzük,felöntjük vízzel,és puhára főzzük.Amikor minden hozzávaló elkészült,akkor összerakjuk .A tepsit olajjal kikenjük.Legalulra a káposzta felét rakjuk.Erre a rizs felét osztjuk el.Aztán a hús fele következik.Ezt a sort megismételjük,a hozzávalók másik felével.Letakarjuk alufóliával,és előmelegített sütőbe tesszük,kb 1 órára.Aztán a fóliát levesszük,és kissé megpirítjuk a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Nyomtató

Print