2010. február 6., szombat

Stiriai metélt



50 dkg túró
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
3 tojás

kevés tej
1 dl tejföl
5 dkg mazsola
/ez kihagyható /
1/2 citrom reszelt héja
5 dkg vaj
/+ a jénai kikenéséhez/
zsemlemorzsa

A lisztet összegyúrjuk 15 dkg túróval,1 egész tojással,sóval,és annyi tejjel,hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk.Lisztezett deszkán 5 mm vastagra elnyújtjuk,és széles metéltre felvágjuk.Lobogó forró vízben,vagy tejben az újraforrástól számítva 6-7 percig főzzük,majd leszűrjük.Amíg a tészta langyosra hűl,elkészítjük a krémet.A vajat habosra keverjük a porcukorral,2 tojássárgával,a tejföllel,citromhéjjal,langyos tejben áztatott és lecsöpögtetett mazsolával a maradék túróval,és végül a tojások kémény habjával.A kikent,és zsemlemorzsával megszórt tűzálló edénybe öntjük.Előmelegített sütőben ,mérsékelt lángon,kb.,30-35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print