2010. március 14., vasárnap

Őszibarackos tejfölös süti

Rama süteményes füzetből

Hozzávalók a tésztához :
40 dkg liszt
1 cs sütőpor
20 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
4 tojás sárgája

Töltelék :
2 cs. vanília puding,
6 dl tej
6 evőkanál cukor
40 dkg tejföl
50-60dkg őszibarack,
vagy 1 doboz konzerv barack
4 tojás fehérje


A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk.A margarint elmorzsoljuk benne,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat a citromlét,a tojássárgát,és összeállítjuk a tésztát.Két részre osztjuk,és folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük,30 percig.
Közben elkészítjük a krémet
A 2 csomag pudingport a cukorral a tejben sűrűre főzzük,és kihűtjük.Ha kihűlt,hozzákeverjük a tejfölt,a felkockázott barackot,és a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Az egyik tésztacipót kinyújtjuk,és a margarinnal kikent tepsibe helyezzük.Erre rásimítjuk a a krémet,és befedjük a másik tésztalappal.A tetejét megkenjük tojással.Mérsékelten meleg sütőben,kb 40 percig sütjük.A tepsiben hagyjuk kihűlni.majd néhány órára hűtőbe tesszük.

Jó tanács.:
1.,A tésztával elég nehéz dolgozni,mert ragad ,és törik.Ha több lisztet adunk hozzá akkor sütés után száraz lesz.Két sütőpapír közzé téve könnyebb kinyújtani.
2.,Főzzük meg először a pudingot,és amíg hűl addig összeállítjuk a tésztát.


SZERINTEM HASONLÍT !!!!ÉS AMI LÉNYEG :ISTENI FINOM !!!

xx
Lehűtve nagyon szépen lehet szeletelni.

2 megjegyzés:

Gabriella írta...

Nézz be ide:http://gabriellakonyhaja.blogspot.com/2010/03/blogok-mogotti-emberek-akik.html
Puszi

Anyucika írta...

Köszönöm szépen.Nagyon örülök .próbálok kreatív lenni,de van még mit tanulnom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pontos idő

Lapozgató

Kedvcsináló

Számláló

Rendszeres olvasók

Hiba történt a modul működésében

Nyomtató

Print